GAZİANTEP / NURDAĞI - Gedikli Ortaokulu

OSMAN KAPLAN KİMDİR?

OSMAN KAPLAN (1929-2014)

09-08-2018Osman KAPLAN 1929 yılında Gedikli´ de doğdu. İlk öğrenimini Gedikli´de tamamladı. Öğrenim hayatı bittikten sonra çiftçiliğe yöneldi.Pamuk üretiminde bölgede önemli bir yer edindi. Çır çır fabrikaları ve iplik üretimi ile sanayi sektörüne atıldı. Kısa sürede GAZİANTEP´ in önemli iş adamlarından oldu.Ekonomik başarısının yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da öemli başarılara imza attı. Gedikli köyü sağlık ocağı binası ile Gedikli Ortaokulu´nun eski binasını yaptırdı. Köy mezarlığının düzenleme çalışmaları ile caminin yenilenmesine katkıda bulundu. Burs imkanı sağlayarak onlarca öğrenciye destek oldu. Haziran 2014 te vefat eden Osman KAPLAN´ ın sosyal sorumluluk projelerini oğulları kaldığı yerden devam ettirmektedirler.

Yayın: 09.08.2018 - Güncelleme: 09.08.2018 16:48 - Görüntülenme: 640